čtvrtek 5. listopadu 2015

AUTUMN VIBES


Je to tak ať chceme nebo ne, podzim je zkrátka tady. Venku tma už v 5 hodin odpoledne,  vstávání do tmy, ze školy/z práce zase za tmy, šedivo, prší, fouká, zkrátka typický obrázek sychravého podzimu...ale najdou se i takové dny, kdy krásně svítí sluníčko a to je potom teprve krásný pohled na nádherně zbarvené listí a užívání si každého paprsku! A přesně takové jsou poslední dobou víkendy...Po dlooouhé době jsem oprášila zrcadlovku a šla průvodcovat po Praze mé 'Erasmus friends' :) Počasí si o toulání Prahou přímo říkalo!

//

Doesn't matter if we want or not, autumn is here. Darkness already at 5 o'clock in the afternoon, waking up to shady mornings, coming back from school/work again in gloom, rain, wind,..just a typical drizzly autumn...but then we can also find the sunny days when the sight to beautifully couloured leafs on trees is just speeachless! And like this are lately the weekends...After a loong time I took my camera and went for a walk as a Prague 'guide' for my 'Erasmus friens' :) The weather was really asking for a walk!




Být po mém, brala bych nikdy nekončící léto! Haha..(a bílé Vánoce a týden strávený někde v alpách!), no ale v každém období si musíme najít něco hezkého. No a co když je venku počasí, že by ani psa nevyhnal? Nevíte? No přeci kdy jindy si můžeme 'oprávněně' zalézt pod peřinu, udělat si pořádný šálek horkého zázvorového čaje s medem a citrónem nebo horkou čokoládu, zapálit si (moji nejoblíbenější) vanilkovou svíčku, pustit si k tomu hezký film nebo se začíst do knížky?! <3

V kuchyni to je něco jiného...hned po létu je to snad nejlepší období. Vůně jablečného apple pie linoucího se z trouby je k nezaplacení! Jablka, hrušky, skořice, ořechy, švestky,dýně..existuje nespočet receptů a variací na podzimně laděné dobroty a já už nejeden vyzkoušela!
Tak teď Vás budu do Vánoc zásobovat převážně sezonními recepty, a že jsem toho tedy nashromáždila!!! (vy, co mě sledujete na intagramu, asi víte! :D)

//

If I could decide I would vote for neverenging summer! Haha...(and white Christmas and one weeks spent somewhere in the Alps!)..well but we have to find something nice in every season. When else you can justly bundle up under the duvet, make a huge cup of ginger tea with lemon&honey or hot chocolate, light (my favorite) vanilla candle and watch your favorite movie or read a book?! <3

In kitchen it's something different...after summer it's one of the best seasons. The smell of apple pie is priceless! Apples, pears, cinnamon, nuts, plums, pumkins,...exist thousands of recipes for autumns dessserts and I've already tried not only one!
In next posts I'm gonna bring you mainly the seasonal recipes you can make right now! I have a lot to show you!!!
(You, who follow me on Instragram already know! :D)



Slavíte Halloween? Zamilovali jste se do dýňové polévky a koláče? Já rozhodně ANO! Zajímal by Vás recept? Dejte vědět do komentářů a třeba právě v příštím článku najdete recept jak si tyto dobroty připravit :)

Do you celebrate Halloween? Have you fallen in love with pumpkin soup and pie? I definitelly have! Are you interested in recipe? Let me know in comments below and maybee right in the next post you gonna find recipe how to make these delishes autumn dishes:)

Žádné komentáře:

Okomentovat