středa 12. srpna 2015

STAY HYDRATED!


V těchto horkých dnech řeší snad každý otázku...."Jak se ochladit?!" Jasně, nejlepší je trávit tyto dny u bazénu, ale ne vždy je to možné. Nejdůležitější je dostatečně pít ať už jste kdekoliv! Pít se prostě musí a nejlépe čistou VODU (cola, fanta, přeslazené limonády). Pokud už ji ale nemůžete ani vidět, mám pro Vás několik typů jak si ji zpestřit tak, že Vás nikdy neomrzí :)

//

In these days (in the Czech republic is really hot lately) I guess everyone is trying to find an answer..."How survive this heat?!" The most important is drink enough  wherever you are. You just have to sty hydrated, the best is to drink just WATER (Coca Cola, fanta, limonades). If you are already sick of drinking water I have some tips for you how to make it taste better that you will just love it. :)



Voda s ovocem / Water with fruit
- voda / water
- led / ice
- máta / mint
- ovoce / fruit


Fantazii se meze nekladou, můžete zkoušet co Vás zrovna napadne. Mám pro Vás mé osvědčené 
kombinace / You can mix whatever you want, I have for you my favourite ones:

1. máta, citron / mint, lemon
2. máta, broskev / mint, peach
3. jahody,okurka / strawberries, cucumber
4. jahody, broskev / strawberries, peach
5. okurka, citron / cucumber, lemon

Sami vidíte, dá se zkombinovat snad vše / You see, you can mix everything! :)

Okurková limonáda / Cucumber limonade
- okurka / cucumber
- třtinový cukr / sugar cane
- citronová štáva / lemon juice
- perlivá voda / sparkling water
- led / ice


Okurku, cukr, štávu z citronu a trochu vody rozmixujeme, já používám ponorný mixér, a přelijeme do džbánku (možno přecedit). Dolijeme vodu, přihodíme led a máme hotovo. Na džbán používám jednu okurku a ostatní podle chuti. Přijde Vám to moc kyselé? Přidejte cukr. Moc sladké? Citron..:)
Mix cucumber, sugar, juice from 1 lemon and little bit of water. When done, put it to the jug (you can separate water and pieces of cucumber if you want), fill with the water and ice and you are done. For one jug I use 1 cucumber and the rest of ingredients depends on you. Too sour? Put more sugar. Too sweet? Add lemon :)



Smoothie

Toto léto mixuji víc než kdy jindy, opět platí - fantazii se meze nekladou! :) Mé osvědčené kombinace. This summer I'm mixing more than ever and again - your fantasy has no limits! :) My tips:

1. Melounové smoothie / Melon smoothie
- meloun / melon
- šťáva z citronu / lemon juice
- máta dle chuti /mint if you want
- led / ice



Všechny ingredience naházíme do mixéru, přelijeme do džbánu a přihodíme pár kostiček ledu.Zkuste dát meloun na chvíli do mrazáku a poté umixovat, nápoj bude ještě více osvěžující! :) Já jen co budu mít další meloun to určitě vyzkouším :) Tento smoothie je skvělý, pokud se Vám podařilo koupit ne zrovna dobrý meloun k jídlu a nevíte-li co s ním ;)
Put all the ingedients to the mixer, when done pour it to the jug and add ice. You can also try to put the melon to the freezer before mixing, it will be even more refreshing! :) When I'll have another melon I'll definitelly try it :) This smoothie is a great option if you have bought not exactly tasty melon and you don't know what to do with it ;)



2. Banáno-jahodovo-malinové smoothie (zmrzka) / Banana-strawberries-raspberries smoothie(icecream)
-  mražené banány / frozen banana
- mražené jahody / frozen strawberries
- mražené maliny / frozen raspberries
- mléko (měla jsem zrovna zbytek madlového, ale je to jedno) / milk (doesn't mind which one)




Všechno rozmixujte a jestliže chcete smoothie, přilijte potřebné množství mléka, pokud zmrzlinu, nemusí být mléko vůbec nebo jen nepatrně. Mix everything and if you want smoothie add milk as need, if icecream there is no need for milk or just a little bit.


3. Banánono-broskvové smoothie / Banana-peach smoothie
- banán / banana
- broskev / peach
- led / ice



Smoothies jsou zkrátka vděčné nápoje. Můžete je kombinovat jak se Vám zlíbí. Použít můžete ovoce, které máte zrovna doma. Můžete mixovat pouze ovoce nebo jej smíchat s mlékem, kefírem, jogurtem, vodou či ledem. Záleží jen a jen na Vás. Já bych se ráda pustila do denního smoothie detoxu, protože v tomhle horku člověk nemá ani hlad a ráda bych tak ozkoušela i nějaké "green smoothie" se kterým zatím nemám zkušenosti. Doufám, že Vás článek inspiroval a něco z toho vyzkoušíte, určitě mi dejte vědět do komentářů! :)
Smoothies are just really great drinks, You can combine them with whatever you want, you can use fruit you have at home, you can mix just the fruit or add milk, yogurt, water or ice, Depends only on you. I'd like to try one day smoothie detox because in this heat I'm not hungry at all and during this I'd like to make "green smoothie" I've never done before.
Hope the this post inspired you and that you will try something, let me know in comments below! :)


Have a nice day and Just Be BONITA!❤


Žádné komentáře:

Okomentovat