neděle 11. října 2015

VALENCIA (PHOTO) DIARIES #10 ...Sevilla




ROADTRIP TO ANDALUCÍA #2


Naší druhou zastávkou se stala Sevilla. Do tohoto města jsem se zamilovala již při své první návštěvě v létě, kdy jsem zde jako aupair 5 týdnů pracovala (více info o mé zkušenosti au-pair v mém vůbec prvním článku na blogu).

Sevilla je nádherné město plné památek. Mým nejoblíbenějším místem je Plaza de España, snad každý, kdo ji poprvé vidí je ohromen její velikostí, dechberoucí stavba!
V Seville, více než v jiném městě, jsem si uvědomovala ten rozdíl mezi jarem a létem, bylo pro mě neuvěřitelné procházet se městem v odpoledních hodinách a nemyslet si, že se každou minutou rozpustíte jako tomu bylo v létě, kdy vyjít ven dříve jak v 8 večer bylo nemožné, ano v létě se teploty na slunci v Seville šplhají i k 50°C!
V hlavním městě Andalucíe jsme se pozdržely dva dny, tudíž jsme měly dostatek času  vše navštívit, dokonce se nám podařilo dostat na tradiční představení flamenca! Naprosto úžasný zážitek!!!
A co bych Vám doporučila určitě návštívit, pokud se do Sevilly vypravíte? Plaza de España - bez toho by to ani nešlo, Parque de María Luisa, katedrála spolu s Giraldou, Plaza de torros, Torre del Oro, Triana - doporučuji vidět most v noci - je krásně nasvícený!, Parasol (Las Setas) - moderní stavba s výhledem na celou Sevillu a večer určitě nezapomeňtě navštívít Barrio de Santa Cruz - starou židovskou čtvrť plnou malých uliček s výbornými restauracemi!

//

Our second stop was Sevilla. In this city I have already fell in love during my first stay in summer, when I was working here as au-pair for 5 weeks (more about my au-pair experience in my very first post on blog)
Sevilla is a beautiful cit full of history. My favorite place there is Plaza de España, I think that everyone must be impressed by how big it is! Breathtaking!
In Sevilla, more then in other cities, I was realizing this big difference between spring and summer, It was incredible to go out in the afternoon and not think your body will melt as it was in summer when there was no possibility to go out before 8pm, yes in summer on sun might be almost 50°C!!!
In the capital of Andalucía we have stayed for 2 days so we had enough time to visit everything even we were able to see the performance of Flamenco. Amazing experience!!!
And my advice what not to forget to visit? Plaza de España - of course, Parque de María Luisa, cathedral with Giralda, Plaza de torros, Torre del Oro, Triana - especially see the bridge at night!, Parasol (Las Setas) - modern building with view to all the city and in the evening don't forget to go to Barrio de Santa Cruz with narrow streets and awesome restaurants!



Valencia in Sevilla (Plaza de Espana)
Reunion with my classmate from Prague who spend her semestrer on erasmus here :)) 



Tapas & Tinto de verano





Next time see you in Málaga :)


Žádné komentáře:

Okomentovat