neděle 11. října 2015

VALENCIA (PHOTO) DIARIES #5 ...Sangría course

Curso de Paella & Sangria 1. part!

A je to tady! Dlouho očekávaný a žádaný článek je na světě. V sobotu jsem se zúčastnila kurzu paelly a sangrii. Bylo to super, skvělý, úžasný!!! 
Krásné počasí, skvělí lidé, jídlo, ...sobotní idylka!

//

It's here! The post you were waiting and asking for is here. On Saturday I attended a course of paella and sangria. It was sooo great! 
Perfect weather, nice people, food...Saturday idyll!


Sangria


Ingredience:


červené víno

pomerančový/broskvový džus, fanta (pomerančová, citronová), perlivá voda
vermut / brandy / vodka
ovoce - jablka, hrušky, pomeranče, citrony - toto jsme přidávali my, ale může být jakékoliv ovoce
cukr
skořice

Ingredients:



red wine

juice (orange, apricot), fanta (orande, lemon), sparkling water
vermut / brandy / vodka
fruit - apples, pears, oranges, lemons - we add these but you can put much more types
sugar
cinnamon


Všichni pomáhjí / Everyone helps :)

1. Nejprve si nakrájíme všechno ovoce - na kostičky, jablka a hrušky není třeba loupat, pomeranč už ano a citrón nakrájíme na plátky.
Firstly we cut all the fruit - on cubes, apples and pears don!t have to be peel of, oranges yes and lemon should be cutted on slices.


2. Do nádoby, ve které budeme sangriu připravovat dáme led a nalijeme víno (my jsme připravovali pro opravdu hoodně lidí, takže to mohlo být klidně 15l :D Takže množství si musí každý přizpůsobit své potřebě :))
To the bowl where we'll be preparing sangria we add ice and fill with wine (we were prepaing sangria for many people so it might have been more than 15l so everyone has to adapt it as necessary)


3. Nyní je čas přidat ovoce.

Now it's time to add all the fruit.


4. Přilijte Fantu, džus, podle chutí.

Pour with Fanta, juice..as you want.


5. Nakonec přilijeme 'tvrdý' alkohol - my dávali likér Baco. S tímto krokem už ale opatrně, přilévejte postupně a ochutnávejte, musíte odhadnout to správné množství by nebyla moc silná, ale ani slabá :) Nakonec je třeba přisladit cukrem, tady také záleží na vás. Pokud to přeženete s alkoholem a cukrem, je možno naředit sangrii perlivou vodou.:) Pro dochucení přidejte ještě trošku skořice.

In the end we put the alcohol (vernut, brandy, vodka,..) - we add liquieur called Baco. With this step be careful, add alcohol slowly and taste it, it shouldn't be too strong neighter weak, something in te middle :) In the end add as much suger as needed, depends on you how sweet sangria you want. If you make it too sweet or too strong, add a little bit of sprarkling water. :) For a better taste add cinnamon.



Hotovo! Done! :)


Recept na paellu přidám přístě, myslela jsem, že dám vše najednou, ale když to teď vidím, byl by to hodně dlouhý článek, tak se alespoň máte na co těšit :) Doufám, že je z fotek cítit ta sluneční a pozitivní energie která tu ve Valencii panuje! Už máme skoro léto :)

//

The receipt for paella will add next time, firsty I thought I put everything on once but now I see it would be too long article, so you can look forward for next time :) Hope you can feel the sunny and positive energy from the pictures which is here in Valencia. Almost summer! :)





Next time recipe for paella and soon post about Fallas! :)
Stay tuned!

Žádné komentáře:

Okomentovat